Ινδική σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα
Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φασόλια μαυρομάτικα, τα οποία φουσκώσαμε από την προηγούμενη νύκτα σε νερό
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (σε νερό και χωρίς ζάχαρη), στραγγισμένη
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
2 μικρές πράσινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
Αλάτι/πιπέρι
1 πρέζα τούρμερικ (turmeric)
Χυμό από ένα λάιμ
Προετοιμασία:
Αφού στραγγίξουμε τα φασόλια από το νερό που φούσκωναν την νύκτα τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό φρέσκο νερό και ένα κουταλάκι αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσουν πάνω σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, της καυτερές πιπεριές, τη ντομάτα, και το καλαμπόκι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην τα παραψήσουμε.
Προσθέστε τα φασόλια στο τηγάνι μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το τούρμερικ, και το χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε να αναμιχθούν με τα λαχανικά.
Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φασόλια μαυρομάτικα, τα οποία φουσκώσαμε από την προηγούμενη νύκτα σε νερό
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι (σε νερό και χωρίς ζάχαρη), στραγγισμένη
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
2 μικρές πράσινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
Αλάτι/πιπέρι
1 πρέζα τούρμερικ (turmeric)
Χυμό από ένα λάιμ
Προετοιμασία:
Αφού στραγγίξουμε τα φασόλια από το νερό που φούσκωναν την νύκτα τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό φρέσκο νερό και ένα κουταλάκι αλάτι. Αφήνουμε να κοχλάσουν πάνω σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, της καυτερές πιπεριές, τη ντομάτα, και το καλαμπόκι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην τα παραψήσουμε.
Προσθέστε τα φασόλια στο τηγάνι μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το τούρμερικ, και το χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε να αναμιχθούν με τα λαχανικά.
Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου