Αν σας αρέσει το blog μου!!! --ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!!!

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δείτε 15 φανταστικά Χωριά Σαν Παραμύθι !!!



Οι Νήσοι Φερόε είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα και αρχιπελάγους υπό την κυριαρχία του Βασιλείου της Δανίας, που βρίσκεται μεταξύ της Νορβηγικής Θάλασσας και του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Νορβηγίας και της Ισλανδίας. Αυτό το αρχιπέλαγος αποτελείται από 18 κύρια νησιά και 50.000 άτομα, χωρίζεται σε ακριβώς 123 χωριά. Χωριά των Νήσων Φερόε είναι σαν ένα παραμύθι - τα σπίτια είναι πολύ πολύχρωμα, γρασίδι στεγασμένη και βρίσκεται στο όμορφο φυσικό περιβάλλον.

1. Porkeri
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 362
Porkeri είναι ένα χωριό στα νησιά Φερόε, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Vágur στο (νησί), στην ανατολική ακτή του Suðuroy. Από το 2008 είχε πληθυσμό 362, και έχει κατοικηθεί τουλάχιστον ήδη από τον 14ο αιώνα.
σύνδεσμος
Η παράδοση λέει ότι μια φορά τον παλιό καιρό που η διαφορά των ορίων μεταξύ Porkeri τομέα και το γειτονικό χωριό Hov είχε διευθετηθεί από τα πόδια του αγώνα, ανάμεσα σε έναν άντρα από το κάθε χωριό.

2. Funningur
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 70
Funningur βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού της Eysturoy. Στα δυτικά του χωριού υψώνεται το ψηλότερο βουνό στα νησιά Φερόε: Slættaratindur (882m ή 2.900 πόδια).
Η ξύλινη οροφή χλοοτάπητα εκκλησία χρονολογείται από το 1847 και βρίσκεται στην άκρη του νερού. σύνδεσμο
Περίπου 70 άνθρωποι ζουν σε Funningur και στις δύο πλευρές ενός κλιμακωτές ρεύμα σε ένα μικρό συγκρότημα κατοικιών γύρω από ένα μικρό κόλπο.
3. Bour
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 70
Bour είναι ένα μικρό χωριό στη δυτική πλευρά του νησιού της Vágoy στη βόρεια πλευρά της Sørvágsfjørður, Νήσοι Φερόες. Έχει μια υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και το βραχώδες νησάκι Tindhólmur με πολλές κορυφές, Gáshólmur του και τα δύο "drangar", (ψηλά, μυτερά λόφους κολλήσει επάνω από τη θάλασσα). Αυτό το μοτίβο είναι γνωστό σε πολλούς πίνακες και φωτογραφίες.
Turf (χόρτο σκεπαστή) σπίτι σύνδεσμο
Τα παλιά σπίτια στο χωριό συσσωρεύονται μαζί με τα στενά δρομάκια ανάμεσά τους, και στο δυτικό άκρο βρίσκεται το άνετο εκκλησία, που χτίστηκε το 1865.
4. Gjógv
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 49
Gjógv είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού της Eysturoy, στις Νήσους Φερόε και 63 χιλιόμετρα (39 μίλια) βόρεια οδικώς από την πρωτεύουσα της Τόρσχαβν. Το χωριό πήρε το όνομά του μετά από 200 - μετρητή (650 ft) μήκος της θάλασσας γεμάτο φαράγγι που οδηγεί βόρεια προς τη θάλασσα από το χωριό.
σύνδεσμος
Το χωριό αναφέρεται για πρώτη φορά το 1584, αλλά φαίνεται ότι υπήρχε πολύ πριν από τότε. Εδώ και καιρό υφίστατο όσον αφορά την αλιεία και την πώληση αποξηραμένα και παστά ψάρια.
5. Kirkjubøur
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 80
Kirkjubøur είναι το νοτιότερο χωριό Streymoy, Νήσοι Φερόες και το πιο σημαντικό ιστορικό μνημείο της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική ακτή και έχει θέα προς τα νησιά και Hestur Koltur.
σύνδεσμος
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το χωριό είχε περίπου 50 σπίτια. Η πλειοψηφία αυτών των σπιτιών παρασύρθηκαν μακριά από μια σφοδρή καταιγίδα και τον 16ο αιώνα.

6. Saksun
Turf (χόρτο σκεπαστή) σπίτια στην Saksun σύνδεσμο
Πληθυσμός: 34
Saksun είναι ένα χωριό κοντά στη βορειοδυτική ακτή του νησιού της Φερόε Streymoy. Το χωριό αυτό βρίσκεται στο κάτω μέρος που κάποτε ήταν μία είσοδο της θάλασσας, που περιβάλλεται από ψηλά βουνά.
σύνδεσμος
Η είσοδος σχηματίζεται ένα καλό βαθύ φυσικό λιμάνι, έως ότου μια καταιγίδα μπλόκαρε την είσοδο με άμμο. Αυτό έκανε το παλιό λιμάνι να γίνει unaccesible λιμνοθάλασσα θαλασσινό νερό (πρόσβαση μόνο με μικρές βάρκες για την υψηλή παλίρροια).

7. Vágur
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 1.361
Vágur (έννοια Bay) είναι ένα χωριό στο νησί της Suðuroy, μέρος των Νήσων Φερόε. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού στο φιόρδ Vágsfjørður, και ιδρύθηκε τον δέκατο τέταρτο αιώνα. Η περιοχή του λιμανιού, το οποίο είναι 14 μέτρα (46ft) σε βάθος, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του φιόρδ.

8. Gásadalur
Gásadalur βρίσκεται στην παρθένα φυσικό περιβάλλον σύνδεσμο
Πληθυσμός: 17
Gásadalur βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Vágar, Νήσοι Φερόες, και απολαμβάνει πανοραμική θέα πάνω από το νησί των Μυκηνών. Το χωριό αυτό βρίσκεται στην άκρη της Mykinesfjørður, που περιβάλλεται από τα υψηλότερα βουνά στο Vágar.
σύνδεσμος
Η περιοχή προσγείωσης είναι πολύ κακή, επειδή βρίσκεται λίγο υψηλότερα από τη θάλασσα. Έτσι, αν οι κάτοικοι ήθελαν να αλιεύουν ήταν υποχρεωμένοι να διατηρούν τα πλοία τους κοντά Bour (γειτονικό χωριό). Για να επιτευχθεί κάποια από τα άλλα χωριά, που έπρεπε να λάβουν την επίπονη διαδρομή πάνω από τα βουνά πάνω από 400 μέτρα (1.300 πόδια). Αυτό εξηγεί γιατί ο πληθυσμός του χωριού έχει γίνει όλο και μικρότερα. Το 2002 υπήρχαν μόνο δεκαέξι άτομα που ζουν σε Gásadalur, και πολλά από τα σπίτια στέκονται κενά σήμερα.
9. Muli
Πληθυσμός: 4
Muli βρίσκεται στο βόρειο άκρο εξόχως απόκεντρες της ανατολικής ακτής της Borðoy. Διευθέτηση του μπορεί να χρονολογηθεί στον 13ο αιώνα. Muli έγινε η τελευταία κοινότητα στο αρχιπέλαγος για να λάβουν την ηλεκτρική ενέργεια το 1970. Ήταν διαπραγμάτευση σε οργανωμένη συνδέεται με Norðdepil οδικώς 743, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ερήμωση. Παρ 'όλα αυτά, έχει muli θεωρείται ανακληθείσα από το 2002, αν και υπάρχουν ακόμα τέσσερα εγγεγραμμένων κατοίκων. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μερικά από πρώην κατοίκους του χρησιμοποιούν τα παλαιά σπίτια τους ως εξοχικές κατοικίες

10. Fámjin
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 108
Το χωριό Fámjin ειναι άμεσα από την σκληρή θάλασσα, αν και εν μέρει προστατεύεται από ύφαλο πέτρα, η οποία γίνεται ορατή κατά την άμπωτη. Το χωριό περιβάλλεται από το όμορφο φυσικό τοπίο από τα υψηλότερα βουνά Suðuroy.
σύνδεσμος
Το ψηλότερο βουνό, Gluggarnir βρίσκεται βόρεια του Fámjin. Η βουνά Borgarknappur και Borgin είναι νότιο-ανατολικά του χωριού. Υπάρχουν αρκετές εσωτερικές λίμνες και καταρράκτες. Ένας από τους καταρράκτες ονομάζεται Fossurin Mikli. Μόνο ένας δρόμος οδηγεί προς το χωριό, περνάει από Øravík (γειτονικό χωριό).
11. Eiði
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 669
Eiði είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο βόρειο-δυτικό άκρο της Eysturoy, Νήσοι Φερόες. Το όνομά του σημαίνει ισθμός στην γλώσσα των Νήσων Φερόε. Η πόλη έχει πληθυσμό 669 κατοίκους. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια μεγάλη πέτρινη εκκλησία από το 1881. Χτίστηκε σε σχέση με την εκατονταετηρίδα του χωριού.

12. Dalur
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 142
Dalur βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Sandoy (νησί). Το χωριό βρίσκεται στο κάτω μέρος μιας σχετικά μεγάλης κοιλάδας. Dalur σημαίνει κοιλάδα των Νήσων Φερόε.
σύνδεσμος
Ένας μικρός δρόμος οδηγεί από Dalur στο νοτιο-άκρο του νησιού. Από εκεί είναι δυνατό να περπατήσετε μέχρι το πουλί Skorin βράχια. Η εκκλησία στο Dalur χτίστηκε το 1957 και αυτή είναι η μόνη εκκλησία που υπήρξε ποτέ εδώ,

13. Elduvík
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 23
Elduvík είναι ένα μικρό χωριό στα νησιά Φερόε. Elduvík βρίσκεται στην είσοδο Funningsfjørður-σε (νησί) στη βορειοανατολική πλευρά του Eysturoy. Το χωριό, που έχει πληθυσμό 23 χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα μικρό ποτάμι.
σύνδεσμος
Η εκκλησία χρονολογείται στο Elduvík από το 1952. Ορατό από Elduvík είναι το κοντινό νησί της Kalsoy.

14. Tvøroyri
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 1.785
Tvøroyri βρίσκεται στην γραφική στη βόρεια πλευρά του Trongisvágsfjørður (φιόρδ) στην ανατολική ακτή της Suðuroy, Νήσοι Φερόες.
σύνδεσμος
Η εκκλησία στο Tvøroyri ανεβαίνει ψηλά πάνω από το χωριό και μπορεί να δει κανείς από μακριά. Χτίστηκε στη Νορβηγία ως ένα σύνολο κτιρίων, μετακόμισε στο Tvøroyri και στη συνέχεια χτίστηκε εδώ το 1907, έτοιμο προς χρήση το 1908. Η παλιά εκκλησία κινήθηκε προς Sandvik (γειτονικό χωριό).

15. Sandavágur
σύνδεσμος
Πληθυσμός: 825
Το χωριό βρίσκεται Sandavágur στη νότια ακτή του νησιού των Νήσων Φερόε της Vágar, και έχει ψηφιστεί ως το πιο καλοδιατηρημένο χωριό στις Νήσους Φερόες δύο φορές. Το όνομα σημαίνει Sandavágur αμμώδη κολπίσκο και αναφέρεται στην παραλία κάτω από την είσοδο. Από ένα σημείο στο Sandavágur μπορείτε να πάρετε μια άποψη από όλα τα νότια νησιά στις Νήσους Φερόες.
Εκκλησία στην Sandavágur σύνδεσμο
Το όμορφο κόκκινο-στεγασμένη Εκκλησία έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και χτίστηκε το 1917. Ένα μνημείο στήθηκε έξω από την εκκλησία σε ένα από τα πολλά πλοία που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας