Αν σας αρέσει το blog μου!!! --ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!!!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Χάστε βάρος με το μάσημα των τροφίμων σας τουλάχιστον 40 φορές

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το μάσημα και η απώλεια βάρους είναι κατά κάποιον τρόπο σχετίζονται. Τα περισσότερα μπορείτε να μασάτε, το λιγότερο βάρος σας.
Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι άνθρωποι που μασούν την τροφή τους πλέον ζυγίζουν λιγότερο από εκείνους που μασούν γρήγορα. Μάσημα των τροφίμων 40 φορές αντί για ένα τυπικό 15 φορές προκαλείται συμμετέχοντες στη μελέτη για να φάει σχεδόν 12 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.


..Αν μασάτε το φαγητό σας σωστά, θα είστε σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά σωστά και να κάνει την πέψη διαδικασία ευκολότερη. Εκτός από αυτόν, το μάσημα των τροφίμων πιο αργή και πλέον θα αναγκάσει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει ισταμίνη, κάνοντάς σας να τρώνε λιγότερο. Ως εκ τούτου, αν τρώτε λιγότερο, αυτό θα οδηγήσει τελικά στην απώλεια βάρους.

Όλοι οι τύποι τροφίμων πρέπει να μασιέται καλά πριν την κατάποση, αλλά αυτά που πραγματικά απαιτούν προσεκτικό μάσημα μπορεί να είναι μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για να συμπεριληφθούν σε μία δίαιτα για να χάσουν βάρος. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν σκληρά, τραγανά φρούτα όπως τα μήλα και τις πρώτες και ελαφρά στον ατμό σκληρά λαχανικά, όπως το σέλινο, καρότα, πράσινα φασόλια, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Τα παραδείγματα των άλλων τροφίμων που απαιτούν προσεκτική μάσημα και εντάσσονται σε ένα σχέδιο για να χάσετε βάρος περιλαμβάνουν πεπλατυσμένος τρόφιμα τέτοιο φρουτοσαλάτες και πλούσιο φυτικό και ξηρών φασολιών σαλάτες, λαστιχωτό τρόφιμα όπως οι ξηροί καρποί και ολικής αλέσεως ψωμιά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πλούσια σε ίνες σνακ, όπως  ποπ κορν.
Μασώντας κατάλληλα τα τρόφιμα.

Εάν είστε πεπεισμένοι και θα θέλατε να ξέρετε πώς να μασάτε το φαγητό σας σωστά, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με το μάσημα των τροφίμων.

* Μασήστε τα τρόφιμά σας 35 με 50 φορές ανά γουλιά. Ο μέσος μασά πρόσωπο τροφή τους ίσως και 10 φορές πριν από την κατάποση. Αντ 'αυτού, μασάτε το φαγητό σας μέχρι να είναι μαλακό, ευαίσθητος και αγνώριστος. Σε εκείνο το σημείο, είστε έτοιμοι να καταπιούν και αφήστε το φαγητό συνεχίσει με την υπόλοιπη διαδικασία της..

Αν δεν κάνετε άλλες αλλαγές στη ζωή σας εκτός από το μάσημα των τροφίμων σιγά-σιγά, θα εκπλαγείτε πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε. Με την επιβράδυνση και το μάσημα των τροφίμων, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να κρατήσει από την υπερκατανάλωση τροφής. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε μια νέα απόλαυση όταν τρώτε ότι μπορεί να μην έχουν βιώσει πριν, λόγω της ανησυχίας για το βάρος σας. Μασήστε τα τρόφιμά σας αργά και αφήστε το σώμα κάνει αυτό που κάνει καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας