Αν σας αρέσει το blog μου!!! --ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!!!

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το γέλιο είναι φάρμακο για την καρδιά μας

Όπως αναφέρουν αμερικανοί ειδικοί, το γέλιο είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε, για να καταπραΰνουμε το στρες και να προστατεύσουμε την καρδιαγγειακή μας υγεία.
«Το γέλιο διεγείρει την ροή του αίματος και βελτιώνει την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων», αναφέρει σε...
 ανακοίνωσή της η Εταιρεία Αγγειοχειρουργικής των Η.Π.Α.. «Επιπλέον, "διώχνει" το στρες, γεγονός ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους έχουν υπέρταση».

Όπως εξηγεί η δρ Βιβιέν Χάλπερν, αγγειοχειρουργός στο Ιουδαϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, το γέλιο ελαττώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, δηλαδή της κορτιζόλης, της επινεφρίνης, της ντοπαμίνης και της αυξητικής ορμόνης.

Ταυτοχρόνως, αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών της ευεξίας, δηλαδή των ενδορφινών, αλλά και ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνονται οι σωματικές αντιδράσεις του.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των καρδιακών παλμών (ταχυκαρδία) και της αρτηριακής πίεσης, και η αύξηση του ρυθμού της αναπνοής (ταχύπνοια), που όλοι έχουμε βιώσει όταν νιώθουμε στρες.

Το γέλιο χαλαρώνει επίσης τους μυς και δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας, προσθέτει η δρ Χάλπερν.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπέρταση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι υπερτασικοί στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 3,5 εκατ., ενώ ετησίως καταγράφονται 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια

irenepan.posterous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας