Είσαι ερωτευμένος
Είναι ένα κοινό ερώτημα αν είσαι ερωτευμένος ή όχι. Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη,
καθώς αυτό που αισθάνεστε ότι όπως η αγάπη μπορεί να είναι απλά μια ερωτική τρέλα με το άλλο πρόσωπο. Μερικά σημάδια της αληθινής αγάπης είναι εμπιστεύονται το σύντροφό σας, να αισθάνεστε καλά με το να τον εαυτό σας και λέει την αλήθεια και να είναι ειλικρινείς με το σύντροφό σας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες μπορεί να είναι. Ο έρωτας, η πρώτη προτεραιότητα σας είναι να εκπληρώσει τις επιθυμίες του συντρόφου σας, αντί για την εκπλήρωση δική σας. Πραγματική αγάπη είναι μακράς διαρκείας και γίνεται ισχυρότερη με το χρόνο.
  

Ζήλια Κατανόηση
Η ζήλια είναι μια φυσιολογική συναισθηματική απειλή που δεν είναι καθόλου κακό. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένας λόγος από έναν χωρισμό, αν δεν χειρίζεται σωστά. Μπορούν να είναι τα προβλήματα, αν ξεπεράσει ζήλο εμπιστοσύνης σε μια σχέση. Όταν ένα τέτοιο ζήτημα της ζήλιας προκύπτει, ότι από την πλευρά του συντρόφου σας και προσπαθήστε να ηρεμήσετε? Ίσως αυτός / αυτή έχει  λόγους που έχουν παρερμηνευθεί.



Κάποιος συμπάθεια
Αν σας αρέσει κάποιος, που δεν γνωρίζετε ή που δεν αισθάνεται τον ίδιο τρόπο που το κάνετε, τότε ονομάζεται μια μονόπλευρη συντρίψει. Αν και δεν υπάρχει μαγικό ξόρκι να κάνει αυτό το άτομο όπως σας, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα. Τέλος πάντων, υπάρχει μια παροιμία που λέει «δεν τα παρατούν ποτέ στη ζωή». Τι μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, ώστε να μπορείτε να συναντήσετε το άτομο συχνά. Μην το παρακάνετε με τίποτα,  


Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Ενώ μιλώντας για έφηβο ρομαντικές σχέσεις, δεν μπορούμε να παραμελήσουμε την υπέρ και τα κατά. Πολύ συχνά, ακούμε στα κανάλια ειδήσεων ή διαβάσετε στις εφημερίδες για τη χρονολόγηση της βίας ή καταχρηστικών σχέσεων. Σύμφωνα με μελέτες που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 16 έως 24 αντιμετωπίσει σωματική βία κατά τα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Αναφέρεται ότι το 20 με 30 τοις εκατό των εφήβων σε ρομαντικές σχέσεις υποφέρουν ψυχολογική κακοποίηση, είτε προφορικά είτε συναισθηματικά. Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους ζητήματα, θα πρέπει να υπάρχει ορθή κατανόηση και επικοινωνία μεταξύ των γονέων και εφηβικά του παιδιού τους. Οι γονείς πρέπει να δίνουν συμβουλές σχέση με τους θαλάμους.
Υγιείς σχέσεις έφηβος μπορεί να έχει ορισμένες θετικές τιμές. Μια υγιής σχέση χαρακτηρίζεται από την ανοικτή επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Αν και έφηβος σχέσεις ή έφηβος που χρονολογούνται συχνά παραμελούνται, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις αυτές βοηθούν στη συνολική ανάπτυξη των αγοριών και των κοριτσιών έφηβος ως νέοι. Ο έφηβος ρομαντικές σχέσεις συχνά έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και να βοηθήσει στην παροχή συναισθηματική υποστήριξη, η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής ταυτότητας αξίες.