Αν σας αρέσει το blog μου!!! --ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ!!!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΟΙ 10 κοινές προκαταλήψεις της ανθρώπινης πίστης

Στοίβα ιδέες και απόψεις  στο μυαλό μας, αλλά να δημιουργήσω ένα φίλτρο ανάμεσα σε αυτό που κατανοούμε να είναι αληθινό και τι πραγματικά υπάρχει. Χωρίς την κατάλληλη αρχιτεκτονική της φαντασίας και της παρατήρησής μας, ψυχολογικές προκαταλήψεις μας θα καταβάλλω πάντοτε τουσ  προσδιορισμούς μας.



www.monoedo1.blogspot.com
10.  «διαφορετικό» Αυτή η γνωστική προκατάληψη δηλώνει ότι μια επιλογή, εκπροσωπούνται σε διάφορες μορφές μπορεί να αλλάξει τη σύναψη ενός ατόμου για να το επιλέξουν. Εδώ, η λέξη
«διαφορετικό»
9. Εγωκεντρικός 
Είναι η τάση του ανθρώπου να αποφύγει την ευθύνη της αποτυχίας και να λάβει πίστωση για την επιτυχία, διότι έχουμε μια παράξενη συνήθεια να βιώνουν τη ζωή μας με μια εγωκεντρική φίλτρο. Έχουμε το δικό μας φαντασιακό σύμπαν μας.
www.monoedo1.blogspot.com
8. ..  ,προκαταλήψεις
Συγκαταλέγονται μεταξύ μια από τις πιο κοινές γνωστικές προκαταλήψεις, Semmelweis Reflex ορίζεται ως η αυτόματη απόρριψη των νέων εννοιών, θεωρώντας τες ως μια αντίφαση σχέση με τις συμβατικές προδιαγραφές. Εδώ σε αυτήν την περίπτωση, προκύπτει μια κατάσταση, όταν η καινοτομία και οι ιδέες είναι εκπληκτικά απαγορεύεται από τη βλάστηση. Ωστόσο, είναι πραγματικότητα ότι οι αντιρρήσεις αργότερα απαντηθούν ικανοποιητικά.
7. Παρειδωλία:
Αυτή η προκατάληψη γνωστική είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο του εγκεφάλου ενός ανθρώπου ερμηνεύει σκόπιμη μοτίβα. Η κατανόηση αυτού του όρου με παραδείγματα, κάθε φορά που εχεισ το βλέμμα σε σύννεφα με πλήρη συγκέντρωση, μπορούμε να δούμε κάποια ευφάνταστα σχήματα των ανθρώπων ή των ζώων. Επιπλέον, μπορούμε να ακούσετε ένα τραγούδι ή φωνή που παίζεται μακριά από από τη φυσική μας θέση. Κατά ειρωνικό τρόπο, δεν υπάρχει τίποτα.
6.,  .   κανόνα 
Παγκόσμια ακολουθεί αυτόν τον κανόνα. Αυτή η ψυχολογική τάση εμφανίζεται όταν μια συγκεκριμένη χαρακτηριστικά ενός ατόμου ωθεί διάφορα χαρακτηριστικά με την παρόμοια επίδραση. Μιλώντας εύκολα, εάν ένα πρόσωπο «Α» είναι μια διαβόητη εγκληματική αλλά θέλει να αλλάξει τη δουλειά του, την αλλαγή της ψυχής του. Τώρα είναι όλα για να κάνει κοινωνική εργασία με πλήρη αφοσίωση. Αλλά ο κόσμος ξέρει ότι μια εγκληματική δεν μπορεί να κάνει ποτέ τέτοιου είδους δουλειά ανθρωπιστικά. Σκιά του παρελθόντος θα είναι πάντα καταπάτηση νέο ρόλο του στα μάτια του κόσμου.
www.monoedo1.blogspot.com
5. Τζογαδόρους:
. Αν ακολουθήσετε την πολιτική του "δεν μπορώ να το κόψω τώρα, η τύχη μου θα αλλάξει», τότε προσέξτε, γιατί όταν το παράξενο κολλήσει,η να εξαφανίζεται ξαφνικά..
4. Απατηλή Υπεροχής:
Ένα από τα πιο freakishly ενοχλεί η τάση των ανθρώπων, η πλασματική ανωτερότητα συμβαίνει όταν οι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ καλύτερα και ανώτερη από τις άλλες. Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα, περίπου το 90% των φοιτητών κολεγίου θεωρούν ότι είναι    . έξυπνοι  από άλλους φοιτητές. Η περιγραφή αυτή αρκεί για να δικαιολογήσει ότι σχεδόν οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν αρνητικές ιδιότητες τους και υπερεκτιμούν την θετική.
3. Δραστικότητα:
Δεν είστε αυτό που είσαι. Αυτή η ψυχολογική προκατάληψη βλασταίνει όταν η συμπεριφορά σας αλλάζει με την παρουσία των άλλων. Είναι έτσι επειδή το πράγμα που τηρούνται από άλλο πρόσωπο και ως εκ τούτου, προτεραιότητα χαρακτηριστικά σας ανάλογα με το περιβάλλον. Η αλλαγή θα μπορούσε να είναι είτε θετικό είτε αρνητικό.
2.   «γνωστό»   :
Σε αυτή την γνωστική προκατάληψη, είστε κολλημένοι με το «γνωστό» και προτιμούν τα πράγματα να μείνουν ίδια όπως ήταν προηγουμένως. Καμία αλλαγή, δημιουργεί μια ζώνη άνεσης στη ζωή σας, η οποία κατοικείται από την ίδια την καθημερινή σας ρουτίνα, χωρίς καμία επιπλέον αλλαγές. Η μέχρι στιγμής καλύτερη εξήγηση αυτής της ψυχολογικής κατάστασης είναι ότι η πιθανότητα κέρδους είναι πάντα υποτιμάται και το δυναμικό για την απώλεια είναι υπερτιμημένη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτή η προκατάληψη θα σταματήσει να κάνει γενναίες επιλογές και αργότερα γίνεται δύσκολο να σπάσει-out αποκλειστική ευθύνη σας.
1. Απλά-
Ο κόσμος είναι ακριβώς και οι άνθρωποι παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Με όλους τους λογαριασμούς αυτού του φαινομένου, οι άνθρωποι είναι ιδανικά τοποθετημένο με αυτόν τον κόσμο και whimsicality του. Οι άνθρωποι αγαπούν να υπάρξει συνέπεια είτε με το χειρισμό της πραγματικότητας ή τροποποιώντας τις δικές τους πεποιθήσεις. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας μας, διότι όταν οποιαδήποτε στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ώρα για να παρακάμψει την πολιτική του «μόνο», οι άνθρωποι αποκαταστήσει γρήγορα την αρχική κατάσταση. Δεν έχουν το θάρρος να κοιτάξουμε πίσω από την κουρτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας