ΠΑΟΚάρα, έχω τρέλα... για τους ομίλους! (Vid)
Η Νορβηγία τού πάει πολύ...
Το 2003 καθάρισε τη Λιν, το 2009 και το 2011 δεν άφησε περιθώρια στη Βαλερένγκα και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Το 2-0 στο Όσλο δίνει τεράστιο προβάδισμα στον δικέφαλο με τον Ζαγοράκη να αισθάνεται... τυχερός, αφού βλέπει τις δύο επιλογές του από τη Ρουμανία να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους από το πρώτο επίσημο ματς. Με συνταγή Μπόλονι και με μαεστρία Λαζάρ ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Βιεϊρίνια ήταν για ακόμα ένα ματς εξαιρετικός, ενώ ο Γκαρσία έβαλε το όνομά του δίπλα στους δύο κορυφαίους!

Έτσι έπαιξε

Με δύο σημαντικές απώλειες στο Όσλο ο ΠΑΟΚ, αφού ο Μπόλονι δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Ίβιτς, Σαλπιγγίδη. Έτσι, ο Ρουμάνος τοποθέτησε τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Λίνο στην άμυνα, στα χαφ έβαλε τους Γκαρσία, Αρίας και Λαζάρ, με τους δύο τελευταίους να αλλάζουν ρόλους και να παίζουν πιο ελεύθερα. Ο Φωτάκης στα δεξιά της επίθεσης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στο κέντρο ο Αθανασιάδης.

Το... παγωμένοΟύλεβααλεπηρέασε με το καλημέρα τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μπόλονι δεν μπήκαν δυνατά, δεν ήταν ορεξάτοι, με συνέπεια η Βαλερένγκα να πάρει τον έλεγχο του ματς, αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κρέσιτς. Οι ποδοσφαιριστές του Μπόλονι άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, έχασαν ένα τέταρτο όπου θα μπορούσαν να απειλήσουν, αφού οι Νορβηγοί δεν έδειχναν ικανοί για το κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, μετά το 15 οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό, ο Λαζάρ έκοβε και έραβε, Αρίας-Γκαρσία έτρεχαν ασταμάτητα, το αριστερό άκρο με τους Λίνο-Βιεϊρίνια έβγαινε στην πλάτη της Βαλερένγκα και έτσι ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει πολλά μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί. Στο 16 έγινε και η πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Ρουμάνο όμως να σουτάρει άστοχα. Ο δικέφαλος όποτε ανέβαινε ψηλά και πίεζε κέρδιζε την μπάλα, όμως δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Φωτάκης είχε ανεβάσει ταχύτητα, τα μπακ δεν απειλούνταν και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με έξι καλές τελικές προσπάθειες, με πιο δυνατή του Έτο στο 40 . Στον αντίποδα, οι Νορβηγοί θυμούνται μόνο ένα καλό σουτ του Φελά, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κρέσιτς, αφού δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για κάτι περισσότερο.

Μαγικό ντουέτο και... Γκαρσία!

Έχοντας μόλις δέκα ημέρες στην ομάδα, χωρίς να έχει μπει στο κλίμα αλλά και με χτύπημα από το α μέρος, ο Λαζάρ κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες, έμεινε στο ματς και έκανε... μαγικά πράγματα. Ο Ρουμάνος ήταν εξαιρετικός, έδινε στον ΠΑΟΚ ώθηση και με το... καλημέρα ο δικέφαλος απέκτησε τον έλεγχο, πίεζε ψηλά και ο Φωτάκης, με τον Βιεϊρίνια άλλαζαν διαρκώς θέσεις προκαλώντας πολλά προβλήματα στους Νορβηγούς. Η καλή κυκλοφορία, η ιδανική ανασταλτική λειτουργία και τα τρεξίματα ήταν η σφραγίδα του Μπόλονι που είχε... συνέπειες για τους Νορβηγούς.

Το πρώτο... μήνυμα ήρθε στο 55 όταν η εξαιρετική μπαλιά του Ρουμάνου στον Πορτογάλο σταμάτησε λίγο πριν από το... γκολ από προβολή του Ντος Σάντος, ωστόσο στο 72 ο ΠΑΟΚ δεν χαρίστηκε... Τι κι αν ο Λαζάρ είχε ζητήσει αλλαγή, έβγαλε την μπάλα από την περιοχή του, πέρασε δύο παίκτες, έσπασε τη σωστή στιγμή στον Βιεϊρίνια κι ο Πορτογάλος έκανε κάτι που ξέρει καλά, να... σκοράρει!

Το καθαρό μυαλό, οι αλληλοκαλύψεις αλλά και η κλάση του Κρέσιτς διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα, όμως το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90 . Ο Γκαρσία δεν άφησε στον... Λαζάρ τη δόξα και με μια φαουλάρα στο 90 έστειλε την ομάδα του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.