|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Πριν από λίγες εβδομάδες, στην πρώτη δεκάδα χειρότερο τρόφιμα όλων των εποχών, σύμφωνα με καναδική διαιτολόγο Michelle Schoffro Cook, διάδοση μέσω του Διαδικτύου. Μεταξύ αυτών ήταν
το παγωτό, πίτσα, χοτ ντογκ και σόδα.
Πρωταγωνιστές η πρώτη πέτρα που ποτέ δεν παραδόθηκε σε οποιαδήποτε από αυτές τις λιχουδιές! Αλλά αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι οι κίνδυνοι από αυτά τα τρόφιμα ξεπερνούν κατά πολύ την αισθητική, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.
Ελέγξτε τις παρατηρήσεις της Πρόνοιας διαβούλευσης διαιτολόγο, Julia Dubin Melnick στον κατάλογο των τροφίμων που υποδεικνύεται από Michelle:
Αρ. 10: Παγωτό
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Αν και υπάρχουν υγιείς εκδόσεις από τις παραδοσιακές βιομηχανικές παγωτό, παγωτό έχει συνήθως υψηλά επίπεδα σακχάρου και trans-λιπαρά οξέα, καθώς και χρωστικές ουσίες και τεχνητά αρώματα, πολλά από τα οποία περιέχει μια χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και νευρικό σύστημα.
Τι λέει η Τζούλια: Συμφωνείτε με τη Michelle, αλλά προσθέτει ότι τα περισσότερα από τα παγωτά έχει λίπος που αυξάνουν την κακή χοληστερόλη, τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.
9η θέση: τσιπς καλαμποκιού
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Αναφέρει ότι μετά την εισαγωγή των μεταλλαγμένων τροφίμων, το μεγαλύτερο μέρος του καλαμποκιού που τρώμε είναι "Frankenfood" ή "Frankenfoods." Επισημαίνει ότι αυτό το φαγητό να προκαλέσουν διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε αλλαγές στη διάθεση, αύξηση βάρους, ευερεθιστότητα, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες είναι τηγανισμένες σε λάδι, το οποίο μετατρέπει rancid και συνδέεται με φλεγμονώδεις διεργασίες.
Τι λέει η Τζούλια: Εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι μάρκες που παρουσιάζονται είναι ουσιαστικά απαλλαγμένο από ίνες. Το καλαμπόκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, αλλά και τις μάρκες που χάνει εντελώς αυτό το όφελος.
8η θέση: Pizza
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Δεν είναι όλες οι πίτσες είναι κακό για την υγεία, αλλά τα περισσότερα πωλούνται κατεψυγμένα στα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα συντηρητικά. Φτιαγμένο από άσπρο αλεύρι, που απορροφώνται από το σώμα και μετατρέπεται σε καθαρή ζάχαρη, προκαλώντας αυξημένο βάρος και ανισορροπία των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Τι λέει η Τζούλια: Στην πραγματικότητα, το αλεύρι αυξάνει τον κίνδυνο του υπερβολικού βάρους και διαβήτη. Όσον αφορά το τυρί στην κορυφή της πίτσας, καθώς είναι εξαιρετικά θερμό και λιπαρό, είναι πολύ αλμυρό, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης και εγκεφαλικού επεισοδίου.
7η θέση: Crisp
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: όχι μόνο τηγανιτές πατάτες περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία έχουν συνδεθεί με έναν μακρύ κατάλογο των ασθενειών, αλλά και μια από τις πιο ισχυρές καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα: το ακρυλαμίδιο, η οποία σχηματίζεται όταν είναι λευκά πατάτες θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες . Επιπλέον, τα περισσότερα από τα έλαια που χρησιμοποιούνται για να τηγανίζουμε τις πατάτες γίνεται rancid με την παρουσία οξυγόνου ή υψηλές θερμοκρασίες, που παράγουν τα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον οργανισμό και να επιδεινώσει τις καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα.
Τι Τζούλια λέει: Αυτός ο τρόπος παρουσίασης της πατάτας, ή τηγανητά, φέρνει πραγματικά κανένα όφελος για την υγεία, απλά κακό. Η σύσταση είναι να αποφευχθεί.
6η θέση: Σνακ πατάτας
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Εκτός από την πρόκληση ζημιών σε όλα τα κοινά μάρκες και δεν φέρει κανένα θρεπτικό όφελος, αυτά τα σνακ περιέχουν υψηλότερα επίπεδα του ακρυλαμιδίου, το οποίο είναι επίσης καρκινογόνος.
Τι λέει η Τζούλια: Snacks δεν είναι θρεπτικά, χωρίς βιταμίνες ή μέταλλα, χρησιμεύουν μόνο ως πρόσληψη κενές θερμίδες στη διατροφή.
5η θέση: Μπέικον
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Καθημερινή κατανάλωση επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 42% και του διαβήτη κατά 19%. Ένα Πανεπιστήμιο Columbia μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση 14 μερίδες το μήνα του μπέικον θα μπορούσε να βλάψει την πνευμονική λειτουργία και να αυξήσουν τον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με το όργανο.
Τι λέει η Τζούλια: Bacon είναι μια δοκιμασμένη πηγή κορεσμένου λίπους, μια που αυξάνει την κακή χοληστερόλη. Πρέπει να απαγορευθεί.
4η θέση: Hot Dogs
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης μπορεί να αποδείξει ότι η κατανάλωση των χοτ ντογκ και άλλα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 67%. Ένα συστατικό που βρίσκεται και στις δύο το χοτ-ντογκ και το μπέικον είναι νιτρώδες νάτριο, μια καρκινογόνος ουσία που συνδέεται με ασθένειες όπως η παιδική λευχαιμία και τους όγκους του εγκεφάλου στα βρέφη. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του παχέος εντέρου.
Τι λέει η Τζούλια: Το λουκάνικο είναι ένα μεγάλο κακό, γιατί έχει πάρα πολύ νάτριο, αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης σε ενήλικες και παιδιά.
3η θέση: Ντόνατς (Λουκουμάδες)
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Μεταξύ 35% και 40% της σύνθεσης των ντόνατς είναι τα τρανς λίπη, "το χειρότερο είδος του λίπους που μπορείτε να φάτε», προειδοποιεί ο διατροφολόγος. Η ουσία αυτή σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, και ο καρκίνος. Για να ολοκληρώσετε αυτά τα τρόφιμα που φορτώνονται με κλιματιστικά ζάχαρη, ζύμη και τεχνητά πρόσθετα τροφίμων, και περιέχει κατά μέσο όρο 300 θερμίδες το καθένα.
Τι Τζούλια λέει: Αυτά είναι τα τρόφιμα που έχουν πάρα πολλή ζάχαρη και λιπαρά, αυξάνοντας τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και του διαβήτη.
Νο 2: Ψυκτικό
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Σύμφωνα με την έρευνα από το Δρ Joseph Mercola, "ένα κουτί αναψυκτικού, έχει κατά μέσο όρο 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 150 θερμίδες, μεταξύ 30 και 55 mg καφεΐνης, καθώς επίσης και όντας γεμάτα τεχνητά χρώματα και θειώδη άλατα. " Επιπλέον, αυτό το ποτό είναι εξαιρετικά όξινο, με 30 ποτήρια νερό που απαιτείται για να εξουδετερώσει την οξύτητα, η οποία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για τα νεφρά. Για να ολοκληρωθεί, ενημερώνει τα οστά ενεργεί ως δεξαμενή των μετάλλων όπως το ασβέστιο, τα οποία αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στο αίμα για να εξουδετερώσει την οξύτητα που προκαλείται από το ψυκτικό υγρό, αποδυναμώνει τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, η παχυσαρκία, τερηδόνα και τις ασθένειες καρδιά.
Τι λέει η Τζούλια: Συμφωνώ απολύτως με τη Michelle. Λέει ότι το ψυκτικό μέσο δεν φέρει οποιαδήποτε οφέλη για την υγεία, το αντίθετο μάλιστα, είναι κακό.
1η θέση: σόδα διαίτης
|
WWW.MONOEDO1.BLOGSPOT.COM |
Τι Michelle λέει: Αυτό είναι το χειρότερο φαγητό όλων των εποχών, διότι, πέραν του ότι όλα τα προβλήματα των σόδες, εκδόσεις διατροφή περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία καλείται τώρα AminoSweet. Σύμφωνα με έρευνα του Lynne Melcombe, η ουσία αυτή σχετίζεται με μια λίστα των ασθενειών, όπως οι κρίσεις άγχους, υπερφαγία και τη ζάχαρη, εκ γενετής ελαττώματα, τύφλωση, όγκους στον εγκέφαλο, ο πόνος στο στήθος, κατάθλιψη, ζάλη, επιληψία, κόπωση, πονοκεφάλους και ημικρανίες, απώλεια ακοής, ταχυκαρδίες, υπερκινητικότητα, αϋπνία, πόνος στις αρθρώσεις, μαθησιακές δυσκολίες, PMS, μυϊκές κράμπες, αναπαραγωγικά προβλήματα, ακόμα και θάνατο. Οι επιδράσεις της ασπαρτάμης μπορεί να συγχέεται με τη νόσο του Alzheimer, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η επιληψία, Epstein-Barr, η νόσος του Huntington, ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος του Lou Gehrig, το σύνδρομο του Lyme, νόσος του Meniere, η σκλήρυνση κατά πλάκας, και μετά -πολιομυελίτιδας.
Τι λέει η Τζούλια: κανονική σόδα, τη διατροφή, το φως, το μηδέν ... αυτά είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία. Όσο πιο γρήγορα θα σταματήσει να πίνει, τόσο το καλύτερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου